Achtergrond informatie over Yoga voor alle leden van Shakti Yoga

Visualiseren is een krachtige methode om je ideale situatie te verhelderen. 
Velen van ons zijn visueel ingesteld, maar dromen over: "wat als...?" rationaliseren we al snel weg met: "kan niet", "geen geld voor" of "heb ik toch al eens geprobeerd".  

Krijg zicht op jouw ideale wereld:

WAT wil jij nu echt? 

Wat WIL jij nu echt? 

Wat wil JIJ nu echt? 

Wat wil jij NU echt? 

Wat wil jij nu ECHT?

Visualiseren werkt, omdat de neuronen in je hersenen de beelden die ontstaan op dezelfde manier interpreteren als echte gebeurtenissen in je leven. Dus, als je een actie visualiseert die je wil gaan uitvoeren of een resultaat dat je wil bereiken, laat je je brein geloven dat je die actie al hebt uitgevoerd of het resultaat al hebt behaald. Daarom werkt het zo goed. Daarom geeft het zoveel focus en energie. En daarom is het zo ongelooflijk belangrijk je echte verlangen te visualiseren voordat je, samen of alleen, gaat ontwikkelen en veranderen.


Ervaar je in je werk regelmatig dat er te vaak 'kort-door-de-bocht' oplossingen worden bedacht en het echte probleem niet wordt aangepakt? Vind je dat verandertrajecten moeizaam verlopen en veel energie kosten? Het is ook niet eenvoudig om elkaar in een team te blijven inspireren en motiveren. 

We leven in een wereld leven die nooit af en dus continu in beweging is. Het is logisch dat je daaraan moet wennen. Om moeiteloos een switch te maken helpt het als je flexibel en wendbaar kunt denken, bijvoorbeeld: “het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht.” Wat daarbij helpt is creatief denken, verbeeldingskracht en de vaardigheid om dit proces succesvol te begeleiden. 

Wanneer flexibiliteit en wendbaarheid in jouw team nog geen vanzelfsprekendheid zijn, dan is de kans groot dat er niet met enthousiasme en energie meegewerkt wordt aan alle ontwikkelingen. Op deze manier kun je je team in 3 fases meekrijgen. Bij iedere fase een bijbehorend werkblad waardoor je de fase zorgvuldig doorloopt!

Heel veel succes!

En kom je er niet uit? Neem dan contact op, ik help je graag!