Wil jij leren hoe je creativiteit maximaal kan inzetten? Geef dan aandacht aan al deze 3 niveaus.

Creativitieit, het is de grootste skill-stijger volgens het World Economic Forum. In het werk van morgen heb je je aangeboren creatieve talent meer dan ooit nodig. Het probleem is dat het vertrouwen in je eigen creativiteit afneemt naarmate je ouder wordt, je conformeert je naar wat anderen van je verlangen. Het is dus de kunst om weer optimaal toegang te krijgen tot je eigen-wijze creatieve denkvermogen. En dat is geen rocket science. Dat is vooral een kwestie van het proces leren kennen, doorgronden en veel, heel veel, doen.

En stiekem zet iedereen zijn creatieve denkkracht al dagelijks in. Want, als je geen genoegen neemt met het eerste het beste antwoord, als je nieuwsgierig bent naar wat er nog meer mogelijk is, of wanneer je jezelf uitdaagt om buiten de lijntjes – welke letterlijke of figuurlijke lijntjes dan ook – te kleuren… dan zet je je creatieve denkkracht al in.

Wat je je als persoon of organisatie alleen vaak niet realiseert, is dat er in zo’n situatie meer gebeurt dan alleen maar nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren. Eigenlijk ben je op 3 niveaus tegelijk bezig. En juist omdat mensen zich daar vaak niet bewust van zijn, stranden veel van die mooie plannen en dromen en blijven we doen wat we deden: ontevreden zijn met wat er is en energie verliezen. Zonde.

Daarom is het bij het bundelen van creatieve denkkracht zo belangrijk om aandacht te hebben voor die 3 niveaus.

>> Niveau 1: De vaardigheid

Natuurlijk begint het met de vaardigheid van creatief denken zelf, of je het nu alleen doet of in een team. Creatief denken is niet iets dat je altijd zomaar overkomt. Dat is te sturen, het is een proces. Het is een proces dat iedereen kan leren en waar je beter in wordt als je het oefent. Je moet de stappen kennen, en de werkvormen, de regels en valkuilen die erbij horen. Pas je die goed toe, dan vind je oneindig veel mogelijkheden.

>> Niveau 2: Persoonlijke groei

Door creatief te denken vind je mogelijkheden die (voor jou of jouw organisatie) nieuw, spannend en anders dan anders zijn. Maar ga je dat ook echt doen? Durf je – samen of alleen – het bekende los te laten en iets te gaan doen waarvan je misschien nog niet zeker weet of het werkt, of het bevalt, of het lukt? Of kies je voor een voorzichtige concessie waardoor je je echte probleem eigenlijk niet aanpakt…

Het is daarom van wezenlijk belang om je eigen belemmerende overtuigingen te (her)kennen, onderzoeken en te weten wat jouw lijf en hoofd doen om je in je comfort zone te houden. Wat zijn jouw angsten, drijfveren, kernwaarden of bijvoorbeeld denkstijlen? Of die van je collega’s waarmee je de klus moet klaren? Die kennen, is onontbeerlijk voor het laten slagen van de ontwikkeling waar je voor staat.

>> Niveau 3: Organisatieontwikkeling

Hoe leuk en inspirerend een goed uitgevoerde creatieve denksessie ook is, het heeft weinig nut wanneer je niet weet welke kant je op wil of wanneer er geen draagvlak is in de organisatie. Dat geldt voor het onderwijs, ondernemers, de zorg, politiek, voor iedereen. Want als de ‘waarom’ van je ontwikkelrichting niet glashelder is, dan vind je onderweg meer dan genoeg excuses om uit te stellen, af te haken en opnieuw te beginnen zonder ooit iets af te maken. Herkenbaar, toch?

Wees dus, daar waar creatieve denkkracht wilt bundelen om te vernieuwen, alert op deze 3 niveaus. En wil je je hierin verder bekwamen? Dan is onze opleiding tot innovatief facilitator absoluut iets voor je.

Waar cursussen rond creatief denken meestal alleen maar aandacht besteden aan het eerste niveau, de vaardigheid, zijn wij de enige opleiding waar alle 3 de niveaus ruim aandacht krijgen. Je leert niet alleen wat je moet doen, je gaat er meteen mee aan de slag, zowel tijdens de opleidingsdagen als in je eigen werk. Je krijgt persoonlijke coaching en werkt aan een zelf gekozen project. Op die manier ontdek je niet alleen snel je eigen kracht, maar ook je onzekerheden, zodat we je meteen kunnen helpen jouw unieke aanpak te ontwikkelen die aansluit bij jouw kernwaarden.

Werk je in een team? Voor jouw organisatie levert het investeren in deze opleiding zowel tijd- als geldbesparing op. Het is dan niet meer nodig om bij iedere uitdaging onnodig lang te worstelen of geld uit te geven aan een externe partij die creatieve processen faciliteert. Met jouw kennis kunnen jullie gezamenlijk bouwen aan het creatieve DNA van jullie organisatie, waardoor jullie in staat zijn om samen met plezier en succes te ontwikkelen. Onmisbaar.

De opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten van 09:30 uur - 16:00 uur en vindt plaats in Deventer. Tussen elke bijeenkomst ga je zelf met het geleerde aan de slag, zodat ervaringen gedeeld en besproken kunnen worden.

Wij willen niets liever dan dat je gemotiveerd blijft om alles toe te passen, daarom krijg je tijdens de opleiding: 

  • Een werkmap met praktische handvatten voor dagelijks gebruik,
  • Twee individuele coaching gesprekken, in te zetten op het moment dat jij het nodig hebt,
  • Onbeperkt toegang tot onze online academie met alle theorie en werkbladen,
  • En na afloop van de opleiding drie maanden lang een wekelijkse implementatieboost per mail.

De trainers tijdens deze opleiding zijn Erna Reiken en Lotte Hoogers. Erna is gecertificeerd creatief facilitator en heeft een uniek model ontwikkeld dat gegarandeerd tot succesvolle groei en ontwikkeling leidt. Daar waar Erna in haar aanpak de vaardigheid van creatief denken in eerste instantie centraal stel, focust Lotte meer op de kenmerken van de persoon en de organisatie die creativiteit maximaal wil inzetten om continue te verbeteren. Wij vinden elkaar in de overtuiging dat creatief probleemoplossend denken de sleutel is tot blijvende persoonlijke en organisatie ontwikkeling. En we verbinden in deze samenwerking de drie sleutels tot succes: vaardigheid, persoon en organisatie.

Trainingsdagen: donderdag 5 april, 19 april, 24 mei, 7 juni, 28 juni, 12 juli

Wil je meedoen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om je plek te reserveren!

Geschreven op: donderdag 22 maart

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling