Wil je ook een muur vol handvatten om samen succesvol te vernieuwen?

Merk je ook dat jullie in vergadering steeds langs elkaar heen lijken te praten? Levert het nemen van besluiten keer op keer gedoe op? Weet je van te voren al wie ‘voor’ en wie ‘tegen’ gaat zijn? Zie je op tegen het gekibbel tijdens die momenten? En heb je het gevoel dat je hier alleen in staat?

Vergaderingen zijn dan energieslurpers, momenten waarvan eigenlijk iedereen hoopt dat ze snel voorbijgaan en waar je als een berg tegenop ziet. En dat hoeft helemaal niet zo te zijn. 

Want wat er bij dit soort vervelende vergaderingen fout gaat, is dat iedereen vanuit een eigen perspectief naar de situatie blijft kijken. Daardoor praten de deelnemers langs elkaar heen en voelt niemand ruimte om echt naar de ander te luisteren.

Ben je nieuwsgierig hoe je daar verandering in kan aanbrengen?

Dan is het allereerst belangrijk je te realiseren dat alles ertoe doet, zowel de negatieve als positieve aspecten. Als je gezamenlijk tot een gedragen oplossing wilt komen, is het belangrijk alle aspecten aandacht te geven en te erkennen.

Hieronder krijg je de tool “Waarderend Onderzoek” waarmee je dat in 5 stappen kan doen. Samen onderzoek je het probleem en zo creëer je draagvlak voor de vernieuwing. Het is namelijk niet verstandig om direct naar oplossingen te gaan zoeken, maar juist raadzaam om eerst samen stil te staan bij het probleem. Probeer het maar eens uit!

Waarderend Onderzoek

Doorloop met elkaar deze 5 stappen

  1. Schrijf het probleem of de uitdaging waar jullie voor staan zichtbaar op.

    Bespreek vervolgens met elkaar:
     
  2. Als we hier niets aan doen, wat zijn daarvan de nadelen?
  3. Als we hier niets aan doen, wat zijn daarvan de voordelen?
  4. Als we hier wel iets aan doen, wat zijn daarvan de nadelen?
  5. Als we hier wel iets aan doen, wat zijn daarvan de voordelen

Op deze manier voelt iedereen in de vergadering zich gehoord en gezien en mag alles er zijn. Schrijf alles op wat gezegd wordt, laat oordeel los en vraag regelmatig “En wat nog meer?”

Ervaar je na stap 5 allemaal noodzaak om het anders te willen? Dan komt de ideeënstroom voor oplossingen vaak al vanzelf op gang! Binnenkort meer over hoe je die ideeënstroom nog meer kan stimuleren en motiveren

In de opleiding tot Innovatief Facilitator delen Erna Reiken en ik nog veel meer van dit soort praktische handvatten met je. Je gaat meteen aan de slag om het proces helemaal in de vingers te krijgen. Je oefent, je experimenteert, je reflecteert en groeit in je rol als innovatief facilitator zodat samen vernieuwen plezier in plaats van gedoe geeft. Interesse? Neem contact op en ik vertel je er graag meer over!

Arjan, leerkracht in het basisonderwijs, zei dit na afronding van de 6-daagse opleiding:

Door de opleiding heb ik een bredere kijk en nieuwe handvatten gekregen om een probleem, uitdaging of innovatie op een andere en creatieve manier te benaderen. Ik ben meer rekening gaan houden met de opvatting en beeldvorming van anderen, waardoor ik mijn inhoud en hulpaanbod beter afstem op het probleem van de ander.” “Bedankt voor jullie openheid en betrokkenheid. Er was een fijne, veilige en open sfeer, waarin veel ruimte voor eigen inbreng was. Top!”

Geschreven op: donderdag 21 juni

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling